Een avond geen familie of thuis voor 47 deelnemers.
In de
plaats een leerzame avond met grote gezelligheid.
Paul Van Dinter, een zeer geliefde
en gekende wijnhandelaar liet onze kwb-ers proeven van een willekeurige
selectie van 4 witte en 3 rode wijnen.
De nadruk lag op proeven en niet op
drinken... alhoewel sommigen dat niet helemaal juist begrepen hadden. Onze
Hubertine had wel goed opgelet. Haar reactie: " Als je wijn proeft zoals
het moet...word je nooit niet zaaaaat..."
Kijken, ruiken en proeven zijn de drie hoofdhandelingen. De
smaakpupillen van je tong: zout, zuur, zoet en bitter activeren geeft een
heel andere proefwaarneming. Positieve droesem, negatieve droesem is nu voor
ons geen Latijn meer...
Verschil schroefdop, kurk; verschil tussen een normale consumptiedruif
en wijndruif kennen we nu ook. Wat ik
onthouden heb is dat een oude wijnstok minder maar wel betere wijn oplevert...
Dank je wel Paul voor de fijne avond. Ook voor de deelnemers
dank voor jullie aanwezigheid.