woensdag 30 oktober 2019

2019-10-25tem27 KWB-kern op bezinning bij de Trappisten in Westmalle.




9 KWB-“broeders” hebben van vrijdagmiddag  t/m zondagmiddag 25-27 okt. het ritme van de Trappisten-broeders in de Adbij vanWestmalle gevolgd. Vanaf de nachtwake (van 04.00-05.00 u) via de Lauden (07.00 u) en de Terts (10.45 u), de Sekt/Noon (rond de middag), de Vespers (17.15 u) en tot slot de Completen (19.30 u) hebben we gebeden voor de kernwaarden van een KWB-lidmaatschap: vriendschap, vreugde,vriendelijkheid, dienstbaarheid en beleefdheid.
We zijn perfect ontvangen door “leken-zuster” Johanna , en gastenbroeder Vincentius ( uit Apeldoorn (NL) afkomstig). De “jeugd van tegenwoordig” kan aan de dienstbaarheid en beleefdheid van gastenbroeder Vincentius een voorbeeld nemen. En “jeugd” is hier ruim gedefinieerd, want gastenbroeder Vincentius zal toch ook wel ruim de 20 gepasseerd zijn!
Onder begeleiding van broeder Vincentius hebben we ook een groet kunnen brengen aan onze Maasmechelse overleden broeders Trudo (fam. Wevers) en Joachim (fam. Molenbrouck).
Een wandeling door de mooie natuur in de omgeving van de abdij op een prachtige herfst-zaterdag (21 graden) , droeg bij tot het “herbronnen” en tot rust komen. Prachtige  kleuren van (vallende) bladeren en mooi vogelgefluit!   Ideaal voor natuur-fotografen.
Uiteraard is er ook gelegenheid geweest  tussen bezinning en gebed, om te genieten van een lekker glas Trappist en een stukje Trappistenkaas.
Bezinning, spiritualiteit, de sfeer van het kloosterleven en gezelligheid: we hebben het voor 2020 al vastgelegd. We hebben ons goed gedragen en mogen nog terugkomen.
Fijn dat we weer te gast mochten zijn, met speciale dank aan gastenbroeder Vincentius.
Bart