maandag 16 november 2015

2015-11-13 -15 KWB-ers bij de Trappisten in Westmalle.



Terwijl Parijs (en heel de westerse wereld) werd opgeschrikt door terreuraanslagen, volgden enkele leden van KWB Mechelen aan de Maas in het weekend van 13 – 15 november j.l., het gebedsritme in de Trappisten-abdij in Westmalle.

Een geschikt kader om in alle stilte, rust en eenvoud, weg van de “waan-van-de-dag” stil te staan bij thema’s die ons vandaag-de-dag bezighouden, zoals terreur-dreiging, de aanhoudende vluchtelingenstroom, het alsmaar duurder wordende dagelijks leven,  en het milieu. Want het zachte herfstweer leent zich wel prima voor een stevige wandeling in de bossen achter de abdij, maar is dit nu een gevolg van de opwarming van de aarde?
Uiteraard is er ook gelegenheid voor leukere onderwerpen tussen bezinning en gebed, zeker bij een lekker glas Trappist.

Ondanks de grote renovatie-werken aan het gastenverblijf van de abdij is de gastvrijheid van de broeders er niet minder om. Een aantal gastenkamers is  ondergebracht in mobiele units (containers), maar dat is actueel tegenwoordig J.  En zelfs een paar rubberen laarzen in plaats van de vergeten wandelschoenen kan door de broeders geregeld worden !
Fijn dat we weer te gast mochten zijn.

(tekst Bart Van Gruisen)
(foto's Bart & Georges)